Riskabábfilm Kapcsolat Segédanyagok Filmek

12. Szent Márton püspök

A filmek a video.riskababfilm.hu oldalon regisztráció után online nézhetők.

12.1. Kapisztrán Szent János

Riska és Csibe kishajókat úsztatnak a tavon, közben megszólal a harang. Kálmán atya elmondja a gyerekeknek, hogy a déli harangszó a nándorfehérvári győzelemre emlékeztet bennünket, és megismerjük Kapisztrán Jánost is.

12.2. Jób, az igaz ember

Csibe megfázott, barátai pedig "piszkálják", hogy nem vigyázott magára. Közben Kálmán atya elmeséli, hogyan tette az Úr próbára Jóbot.

12.3. A templom megtisztítása

Riska lomtalanítást tart. Miközben Csibével rendet tesznek, megtudhatjuk, hogyan űzte ki Jézus a kereskedőket és pénzváltókat a jeruzsálemi templomból.

12.4. A talentumok

Riska és Csibe felújítják a kerítést, amiben minden barátjuk segít, a maga módján. Egyedül Dönci vonakodik részt venni a munkában. Ehhez kapcsolódva mondja el Kálmán atya a gyerekeknek és Riskáéknak Jézus talentumokról szóló példabeszédét, aminek végére Riska arra is rájön, hogyan vonhatná be Döncit a munkába.

12.5. Árpádházi Szent Erzsébet

Bizonyára láttátok már, hogy Szent Erzsébetet sok-sok rózsával ábrázolják a templomi üvegablakokon. Életének történetéből, melyet Kálmán atya elmesél, megtudhatjátok, hogy miért is van ez így...

12.6. Szent Márton püspök

Csibe aludni akart, és hogy ne találja meg senki, bebújt a libaólba. A ludak azonban olyan hangosan gágogtak, hogy mindenki rájött, hogy hol van. Épp, mint Szent Mártonnál! Habár ő valami egészen más miatt bújt el a ludak közé. Kálmán atya elmeséli a történetet...

12.7. Remete Szent Antal és Pál

Riskának korog a gyomra, Csibének is csak egy kevés kenyere van. Kálmán atya Remete Szent Antalról mesél nekik, aki Jézus evangéliumának szavaira szétosztotta vagyonát a szegények között, és a sivatagba vonult, hogy remeteként éljen.

Vissza a lap tetejére