Riskabábfilm Kapcsolat Segédanyagok Filmek

11. Avilai Szent Teréz

A filmek a video.riskababfilm.hu oldalon regisztráció után online nézhetők.

11.1. A tanítványok vetélkedése

Ki fut a leggyorsabban? Ki a legügyesebb a fogócskában? És a tollasban? Puszedli, Kutyus, netán Riska? Vajon Dönci malacot beveszik-e a játékba? Mert ő bizony elég lassú... A történetből azt is megtudhatjuk, hogy Jézus mit tanított ezzel kapcsolatban apostolainak.

11.2. Angyalok

Végre, éppen jó idő van a vitorlázáshoz! Riska, Csibe és Puszedli erre várt egész héten. De Csibe mégsem tart a többiekkel. Nem csoda, Puszedli nagyon megbántotta szegényt. Van-e rá esély, hogy kibéküljenek? Talán ha valaki segít Puszedlinek, hogy bocsánatot kérjen...

11.3. Szent Jeromos

Puszedli már megint kitalált valami képtelenséget, azt mondja, egy oroszlán üldözi! Vagy mégis igaz? A történetből Szent Jeromos életét ismerhetik meg a gyerekek, aki nem csak az oroszlánokkal a könyvekkel is nagyon jóban volt.

11.4. A gazdag ifjú

Riska, Csibe és Puszedli homokvárépítés közben kincsesládát talál. Már tervezgetik is, hogy mit vesznek az árából, amikor Kálmán atya figyelmezteti őket, hogy a gazdagság veszélyes dolog. Példaként elmeséli a gazdag ifjú történetét...

11.5. A vak Bartimeus

Riska, Csibe és Puszedli a Szeles dombra készülnek sárkányt eregetni. Puszedli hősködik, hogy térkép nélkül is odatalál, de Riska és Csibe állítják, hogy még az istállóba sem talál be csukott szemmel. Kinek lesz igaza? Riskának a vita kapcsán eszébe jut a vak Bartimeus története, melyet Kálmán atyával együtt el is mesélnek.

11.6. Avilai Szent Teréz

Csibe elszökik otthonról és az erdőben találkozik egy farkassal. Szerencsére megjelenik Kálmán atya is, és így Csibe megmenekül. Kálmán atyának azonban erről eszébe jutott az a történet, amikor Nagy Szent Teréz kislánykorában megszökött otthonról, hogy vértanú legyen.

11.7. Borromeo Szent Károly

Kálmán atya levelet kapott, melyet Riska és Csibe vettek át a postástól. A levél a szemináriumból érkezett. Erről eszükbe jutott Borromeo Szent Károly, aki az első ilyen papnevelő intézetet létrehozta. Kálmán atyával elmesélik Károly életének történetét.

Vissza a lap tetejére