Riskabábfilm Kapcsolat Segédanyagok Filmek

10. Kalkuttai Teréz anya

A filmek a video.riskababfilm.hu oldalon regisztráció után online nézhetők.

10.1. Kis Szent Teréz I.

Riska és Csibe missziósat szeretnének játszani, de nem tudnak kimenni, mert esik az eső. Kálmán atya elmeséli nekik, hogyan lépett be Kis Szent Teréz - aki a missziók védőszentje - a kármeliták kolostorába.

10.2. Kis Szent Teréz II.

Riska szatyrot cipel, Csibe jön és segít neki. Kálmán atya elmeséli a gyerekeknek, hogyan lett Kis Szent Teréz szent, misszionárius és az egyház nagy tanítója.

10.3. A rézkígyó (Mózes 5.) A szent Kereszt felmagasztalása

Miközben Csibe békésen napozik, egy sikló tekergőzik ki mellé a kőre. Csibe nagyon megijed, és úgy elszalad, hogy még a takaróját is elfelejti magával vinni. Miközben Riska segít visszaszerezni az alvós kis takarót, megtudhatjuk, hogy miért készített Mózes rézkígyót, és hogy miben hasonlít a rézkígyó Jézus keresztjéhez.

10.4. A szőlősgazda

Csibe és Dönci fagyit kapnak jutalmul Riskától, mert szépen felsöpörték az udvart. Csibe elégedetlenkedik, mert Dönci kevesebb munkáért ugyanannyit kapott, mint ő. Közben megismerjük a szőlősgazda történetét, aki felfogadta a szőlőmunkásokat földjére és igazságosan kifizette azokat.

10.5. Kalkuttai Teréz anya

Kálmán atya Kalkuttai Teréz anyáról beszélget Riskával és Csibével. A gyerekek megtudhatják, hogyan lett Teréz anya a legszegényebbek segítője.

10.6. A két testvér

Csibe és Kutyus szuper űrsiklósat játszanak. Miután rendet raknak, Kálmán atya elmeséli nekik a két testvér történetét, akik közül csak az egyik fiú ment segíteni az apjának a szőlőbe.

10.7. A királyi menyegző

Csibe szomorú, mert egyik barátja sem akar elmenni a szülinapi bulijára. Közben megismerhetjük a királyi menyegző történetét, amikor a vendégek nem fogadták el a meghívást a lakomára.

Vissza a lap tetejére