Riskabábfilm Kapcsolat Segédanyagok Filmek

9. Szent István király

A filmek a video.riskababfilm.hu oldalon regisztráció után online nézhetők.

9.1. A mennyei kenyér

Ma mindenki nagyon éhes, egy szendviccsel viszont nem fog mindenki jól lakni. Kálmán atya a csodálatos kenyérszaporítás történetét mondja el Riskának és Csibének, amikor Jézus több, mint ötezer embert lakatott jól öt árpakenyérrel és két hallal. És azt is megtudhatjuk, mi az az eledel, amiért igazán érdemes fáradozni.

9.2. Szent Domonkos

Csibének Bolognáról természetesen a bolognai spagetti jut eszébe. Kálmán atyának pedig Szent Domonkos, aki egész életében Istent és az embertársait szolgálta.

9.3. Szent István király

Riska és Csibe egy magas templomtornyot építenek, Kálmán atya pedig arról mesél, hogyan lett Magyarország keresztény országgá államalapító szent királyunk, István munkája és imádsága nyomán.

9.4. A házasságról

Riska és Csibe egy esküvőre hivatalosak, és Csibének roppant nagy gondot okoz az alkalomhoz illő ruha kiválasztása. A történet végére azonban ő is megérti, hogy mi az, ami egy esküvőn sokkal fontosabb, mint a vendégek szép ruhája.

9.5. A farizeusok hagyománya

Közeleg Dönci születésnapja, amit a barátai mindig egy jó nagy adag fagyival szoktak ünnepelni. Igen ám, de Döncinek fáj a torka! A történetben Riska és Csibe Kálmán atya segítségével arra keresi a választ, hogy van-e annál fontosabb, mint hogy feltétlenül ragaszkodjunk a szokásokhoz.

9.6. A süketnéma meggyógyítása

Puszedli nyúl amúgy mindig éles hallásával valami baj van, így aztán mindent félreért. Riska és Csibe próbálják vele megértetni magukat, Kálmán atya pedig azt a történetet mondja el nekik, amikor Jézus meggyógyít egy süketnémát.

9.7. Te vagy a Messiás!

Ki vagyok én? - kérdezi Csibe Riskától, miközben Dönci malacot utánozza. Jézus nem utánozott senkit, mégis nagyon sokféle dolgot tartottak róla az emberek. Valójában kicsoda ő? Péter felismerte.

Vissza a lap tetejére