Riskabábfilm Kapcsolat Segédanyagok Filmek

7. Jézus a vízen jár

A filmek a video.riskababfilm.hu oldalon regisztráció után online nézhetők.

7.1. Az aranyborjú

Csibe se lát, se hall, csak az új távirányítós autója érdekli. Riska egyedül indul misére. Miután Csibe még a barátaival sem akar játszani, Kálmán atya elmondja nekik hogyan adta Isten Mózesnek a Tízparancsolatot, és mit tett Mózes, amikor a nép egy aranyszobrot kezdett imádni Isten helyett.

7.2. Jézus és Nikodémus

Riska és Csibe vasárnap délelőtt a templomba indulnak, és közben Kálmán atyával beszélgetnek Mózesről és Nikodémusról.

7.3. Az Oltáriszentség

Riska elfelejtett reggelizni, nem csoda hát, hogy hamar elfárad a focizásban. Amíg Csibe szendvicset készít neki, Kálmán atya arról beszél, hogy a lelkünket is ugyanolyan fontos táplálni, mint a testünket.

7.4. Péter a börtönben

Riska megmenti a kerítéslécek közé szorult barátját, Csibét. Kálmán atya pedig elmeséli nekik, hogyan szabadult ki csodálatos módon a bebörtönzött Péter apostol Heródes Agrippa börtönéből, egy angyal segítségével.

7.5. Jézus a vízen jár

Csibe nagy önbizalommal egyedül indul az erdőbe szedret szedni. Miközben Riska aggódva várja vissza, figyelemmel kísérhetjük, hogyan hánykolódnak Mesterük nélkül Jézus tanítványai bárkájukban, a Genezáreti-tó közepén.

7.6. Az elrejtett kincs

Csibe a kincseit rakosgatja Riskával, amikor Puszedli nyuszi megérkezik. Puszedlinek egy gyönyörű pattogós labdája van, ami nagyon megtetszik Csibének.

7.7. Aki utánam akar jönni

Csibe szárnyát megszúrja egy rózsa, amitől „rettenetesen” szenved. Riska nem veszi komolyan Csibe kétségbeesését. Kálmán atya igyekszik kibékíteni őket, és arról beszélget velük, hogy mit jelent fölvenni a keresztet és követni Jézust.

Vissza a lap tetejére