Riskabábfilm Kapcsolat Segédanyagok Filmek

6. Néri Szent Fülöp

A filmek a video.riskababfilm.hu oldalon regisztráció után online nézhetők.

6.1. A jó pásztor

Nagyanyó és Nagyapó elutaznak hétvégére, az állatokat pedig Jenőkére bízzák. Jenőke viszont nem túl gondos gazda, így a tanyán hamarosan minden a feje tetejére áll. A gyerekek a jó pásztorról szóló példabeszédet is megismerhetik a történetből.

6.2. A szőlőtő

Nagyapó a szőlőt metszi, Riska és Csibe pedig segít összeszedni a lemetszett szőlővesszőket. Azt is megtudhatjuk a történetből, hogy Jézus miért hasonlította magát szőlőtőhöz, tanítványait pedig szőlővesszőkhöz.

6.3. Kornéliusz százados

Vajon játszhat-e egy feketerigó a tanyán élő háziállatokkal? Amíg Riska, Csibe és Puszedli ezen tanakodnak, Kálmán atya Péter apostol és a pogány százados, Kornéliusz történetét meséli el a gyerekeknek.

6.4. Néri Szent Fülöp

Mi haszna lehet annak, ha valaki folyton csak veszít a játékban? A történetből Néri Szent Fülöp életét ismerhetjük meg, aki nemcsak imádkozni tanította a gyerekeket, hanem sokat játszott is velük, sőt, még bolondozni is nagyon szeretett.

6.5. A Szentlélek kiáradása

A kint zúgó szélvészt Csibe megpróbálja befogni egy zsákba. De miben hasonlít a szél a Szentlélekhez? A történetből kiderül, mint ahogyan az is, hogyan áradt ki az első pünkösdön a Szentlélek az apostolokra.

6.6. A Szentháromság

Hogyan lehet a három ugyanannyi mint egy? Mit mondott Jézus az apostoloknak a mennybemenetele előtt? Miért vetünk keresztet? És egyáltalán sikerül Puszedlinak megtanulnia a keresztvetést? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ a Szentháromság-vasárnapi adásban Riska, Csibe és Puszedli, természetesen Kálmán atya segítségével.

6.7. Páduai Szent Antal

Csibe keres és kutat, de a játékosládika kulcsa csak nem kerül elő. Riska sem találja. Kálmán atya sem, neki viszont eszébe jut Páduai Szent Antal, aki az elveszett dolgok védőszentje. Az ő történetét ismerhetik meg a gyerekek a mai adásból. Végül persze a kulcs is megkerül.

Vissza a lap tetejére