Riskabábfilm Kapcsolat Segédanyagok Filmek

5. Dávid és Góliát

A filmek a video.riskababfilm.hu oldalon regisztráció után online nézhetők.

5.1. Az emmauszi tanítványok

Kutyus meglepetéssel készül, de egyáltalán nem úgy, ahogy Csibe és Riska elképzelte. Hogy ne csüggedjenek el, Kálmán atya az emmauszi tanítványok történetében elmeséli, hogyan változott csalódásuk örömre, miután felismerték a feltámadt Jézust egy hozzájuk szegődött idegenben.

5.2. Vándorlás a pusztában

Izrael Egyiptomból való kivonulásának történetét folytatja Kálmán atya ebben az epizódban. A Vörös-tenger kettéválasztása után a nép a pusztában vándorolva, zúgolódások és nehézségek közepette tapasztalja meg Isten csodajeleit.

5.3. A szerpapok kiválasztása

Csibe a sok teendő közepette nem tudja a saját feladatait elvégezni. Kálmán atya elmeséli neki, hogy az ősegyházban is azért alapították meg az egyházi rend 3 fokozatát, hogy a Krisztustól kapott feladatát mindenki elláthassa.

5.4. Dávid és Góliát

Riska és Csibe célbadobósdit játszik, de Csibének sajnos nem megy a játék. Kálmán atya bátorításul elmeséli nekik, hogyan győzi le Isten erejében bízva Dávid a félelmetes harcos hírében álló filiszteus Góliátot.

5.5. Jézus mennybemenetele

Kálmán atya a madármegfigyelésen levő Riskának és Csibének elmeséli, hogy az apostolok hogyan tettek tanúságot Jézus Krisztus mennybemeneteléről az Apostolok Cselekedeteiben.

5.6. Xavéri Szent Ferenc I.

Riska és Csibe felfedezőset játszik, közben Kálmán atya elmondja nekik Xavéri Szent Ferenc történetét, aki a Szentlélek erejére hagyatkozva vágott neki a távoli Indiába vezető útnak.

5.7. A magvető. Xavéri Szent Ferenc II.

Csibe egy darut szeretne hajtogatni papírból, de közben, Riskával együtt kíváncsian figyelik Xavéri Szent Ferenc történetét, aki Japánba is elvitte Jézus tanítását.

Vissza a lap tetejére