Riskabábfilm Kapcsolat Segédanyagok Filmek

4. Jézus feltámadása

A filmek a video.riskababfilm.hu oldalon regisztráció után online nézhetők.

4.1. Istenes Szent János

Kutyus orrát megcsípte egy darázs, Dönci malac megfázott és Puszedli nyúl is kétségbeesetten rohan Riskához és Csibéhez. Ők pedig lelkiismeretesen segítenek mindenkin, aki hozzájuk fordul, akárcsak Istenes Szent János, a Betegápoló Irgalmasrend alapítója. A bábfilmből az ő történetét ismerhetik meg a gyerekek.

4.2. Szent Kristóf

Csibe diót szed, de hazafelé már útját állja a megáradt patak. Riska szerencsére a segítségére siet, és a vállain viszi át tollas barátját a túlpartra. A kissé veszélyes kaland után Kálmán atya Szent Kristófról, az utazók védőszentjéről mesél nekik, aki a legnagyobb urat akarta szolgálni, és aki egy különleges kisfiút cipelt át a hömpölygő folyón, Riskához hasonlóan, a vállain.

4.3. Az utolsó vacsora

Csibe barátságkarkötőt készít, amit Puszedli nyúlnak ajándékoz. Hamarosan azonban nagyot csalódik hosszúfülű barátjában, aki bizony elég csúnyán viselkedik. Kálmán atya vigasztalni próbálja Csibét, és elmondja neki, hogy annak a régi Húsvétnak az éjszakáján Jézust is elárulták a barátai.

4.4. Jézus keresztútja

Puszedli nyúl fogócska közben egy szúrós bokor ágai közé esik. Miközben Csibe a tüskéket szedegeti Puszedliből, Kálmán atya és Riska segítségével gondolatban elkísérik Jézust a keresztúton.

4.5. Jézus feltámadása

Csibe nagyon boldog, hiszen nyuszi barátja megengedte, hogy besegítsen neki a húsvéti tojásfestésbe. Ám amikor nem látják,valaki éppen a legszebbik tojást töri össze. Riska és Kálmán atya a Húsvét ünnepe kapcsán Jézus feltámadásának történetét mondják el a gyerekeknek. Végül persze az is kiderül, hogy ki törte össze a tojást...

4.6. Jézus megjelenik a tanítványoknak

Dönci malac „focizik”. Csibe próbálja tanítgatni, de úgy látja, semmi esély rá, hogy Dönci valaha is rendesen bele tudjon rúgni a labdába. Ezért aztán később, amikor Riska arról mesél neki, hogy Dönci mekkora gólt rúgott, egyszerűen nem hiszi el. Csakúgy, mint nagyon régen hitetlen Tamás, aki saját szemével akarta látni a feltámadt Jézust.

4.7. A bűnbocsánat szentsége

Csibe nem tud ellenállni a kísértésnek, és megpróbál egyet elcsenni az ablakpárkányon illatozó almáspiték közül. Elég rosszul sikerül ez a mozdulat, így Csibe a pocsolyában landol. Amíg Csibe a sarat törölgeti a tollairól, Kálmán atya egy különleges tükörről beszél neki, ami azt mutatja meg, hogy a lelkünk hol maszatos.

Vissza a lap tetejére