Riskabábfilm Kapcsolat Segédanyagok Filmek

3. A húsvéti bárány

A filmek a video.riskababfilm.hu oldalon regisztráció után online nézhetők.


3.1. Jézus megkísértése

Riska és Csibe kirándulás közben arról beszélgetnek, hogyan kísértette meg az ördög Jézust, miután ő negyven napig böjtölt a pusztában.

3.2. A szívtelen szolga

Csibe romba döntött homokvára felett kesereg, nagyon mérges. Riska és Kálmán atya a szívtelen szolga történetének kapcsán a megbocsátásról beszélget vele.

3.3. A vakon született meggyógyítása

Csibe találkozik egy elefánttal, ám ezt senki nem hiszi el neki. Hogy ne szomorkodjon, Riska Kálmán atyával elmondja neki a vakon született történetét, akinek Jézus adta vissza a látását. Őneki sem hittek az emberek...

3.4. Lázár feltámasztása

Riska fogócskázás közben megsérül. Amíg Kutyust várják, hogy helyrehozza a kificamodott bokát, Kálmán atya elmeséli, Jézus hogyan támasztotta fel a halálból kedves barátját, Lázárt, így téve tanúságot arról, hogy valóban ő az Isten fia.

3.5. Virágvasárnap, bevonulás Jeruzsálembe

Csibe frissen szedett barkaágait látva Kálmán atya elmeséli, hogy milyen örömmel fogadták Jézust, mikor Jeruzsálembe vonult a Húsvétot megünnepelni.

3.6. A húsvéti bárány

Miközben Puszedli serényen festi a húsvéti tojásokat az ünnepre, Kálmán atya elmeséli Riskának és Csibének, hogyan vezette ki Izrael népét Mózes és bátyja, Áron Egyiptomból Isten segítségével.

3.7. Szent György

Kálmán atya Riskának, Csibének és a gyerekeknek Szent György, a keresztény hitre tért és vértanúhalált halt katona legendáját meséli el, aki egyszer egy egész város életét mentette meg azzal, hogy bátran szembeszállt a gonosz sárkánnyal, és Isten nevében legyőzte azt.

Vissza a lap tetejére