Riskabábfilm Kapcsolat Segédanyagok Filmek

2. A bűnbeesés

A filmek a video.riskababfilm.hu oldalon regisztráció után online nézhetők.

2.1. Sámuel Meghívása

Riska és Puszedli egy nehéz farönköt próbálnak feltenni a fűrészbakra, de még szükségük lenne Csibe segítségére. Ő azonban a könyvét bújja, és nem „akarja” meghallani a barátai kérését. Kálmán atyának erről Sámuel története jut eszébe, aki viszont mindig kész volt meghallani Isten hívását.

2.2. Jónás a hal gyomrában

Csibe akarata ellenére megfürdik a tóban. Amíg szárad a napon, Kálmán atya és Riska elmondja neki Jónás próféta történetét, aki, miután három napot egy hal gyomrában töltött, Ninivébe ment bűnbánatot hirdetni.

2.3. Szent Balázs püspök

Dönci malac majdnem megfullad egy félrenyelt almacsutkától, de szerencsére Riska idejében érkezik. Kálmán atya Szent Balázs püspökről mesél nekik és a gyerekeknek, aki a legenda szerint megmentett egy kisfiút, akinek egy halszálka akadt a torkán.

2.4. Péter anyósa

Riska meghívót kap, de ottfelejti a fűben.Így aztán nem marad titokban, a hír pillanatok alatt elterjed a tanyán. Kálmán atya pedig arról mesél Riskának, Csibének és a gyerekeknek, hogy annak idején is, amikor Jézus meggyógyította Péter anyósát, milyen hamar eljutott a csoda híre az emberekhez.

2.5. A nagyböjt

Még tart a farsangi idő, így Riska, Csibe és Puszedli nyúl is jelmezbe bújnak. Szeretnének előadni egy színdarabot is, de hogy mit, abban nem tudnak megegyezni. Kálmán atya felhívja rá a figyelmüket, hogy jó lesz, ha igyekeznek, mert hamarosan hamvazószerda, és kezdődik a nagyböjt. Erről Puszedlinek jó ötlete támad...

2.6. A bűnbeesés

Csibe és Puszedli nyúl egy dobozt találnak. Nem szabadna kinyitniuk, de a kíváncsiságuk győz. Természetesen megtörténik a baj. Közben megérkezik Kálmán atya, aki elmondja nekik az első emberpár, Ádám és Éva történetét, akik szintén olyat tettek, amit nem lett volna szabad. És persze abból is baj lett.

2.7. Jézus színeváltozása

Riska és Csibe hegyet mászni készül. Kálmán atya azt a történetet mondja el nekik, amikor Jézus három tanítványával együtt felment egy magas hegyre, ahol a tanítványok nem mindennapi dolgoknak lehettek szemtanúi.

Vissza a lap tetejére