Riskabábfilm Kapcsolat Segédanyagok Filmek

1. Jézus születése

A filmek a video.riskababfilm.hu oldalon regisztráció után online nézhetők.

1.1. Ádventi várakozás

Odakint egyre hidegebb van, közeledik a tél. Riskáék is meggyújtják az ádventi koszorún az első gyertyát, és arról beszélgetnek Kálmán atyával, hogy tulajdonképpen mire is várakozunk az ádventi időben.

1.2. Szent Miklós püspök

Riska és Puszedli meg akarják lesni a Mikulást, ami persze nem olyan könnyű. Amíg őt várják, Kálmán atya arról beszél nekik, ki is Szent Miklós, hogyan lett püspök, és miért szerették annyira az emberek.

1.3. Az Ígéret földje

Riska, Csibe és Puszedli zenekart alakítanak, igaz, a gyakorlás még rájuk fér. Éppen csak, hogy a falak nem repednek meg, mint ahogyan egyszer régen Jerikó falai...

1.4. Jerikó eleste

Folytatódik Jerikó elfoglalásának története: Megtudhatjuk, hogyan kelt át a választott nép a Jordán folyón, és mit kellett tennie, hogy elfoglalhassa Jerikót. Riskáék zenekara pedig egyre jobb...

1.5. Jézus születése

A tanyán is folyik a karácsonyi készülődés. Riska és Csibe szépen feldíszítik az istállót, minden csillog-villog. Kálmán atya arról beszél nekik, hogy a kis Jézus bizony egy meglehetősen szerény helyet választott arra, hogy megszülessen.

1.6. A 12 éves Jézus a templomban

Riska elvész, legalábbis Csibe azt hiszi. Kálmán atyától megtudhatjuk, hogy egyszer Jézus is elveszett tizenkét éves korában. Mert ez még egy nagyon jó gyerekkel is megtörténhet.

1.7. Szűz Mária Isten anyja

Csibe betegséggel kezdi az új évet. Amíg az anyukája gyógyszerért megy, Riska vigyáz rá, és Kálmán atyával együtt Szűz Mária életéről mesélnek Csibének és a gyerekeknek.

Vissza a lap tetejére